Наливна ванна купить наливной акрил купить акрил купить в Украине в Украине купить

Центр відновлення ванн

Cтворення нової емалі на старій поверхні. Сучасна технологія реставрації ванни.

Види ванн

Замовляйте реставрацію ванни - та насолоджуйтесь чистотою і білизною нової поверхні
 
 

Основним критерієм вибору ванни, природно, є матеріал з якого вона виготовлена, але не єдиним. Порівнюючи різні види ванн слід звертати увагу також на їх форму, розміри, товщину стінок, якість і вигляд покриття, наявність або можливість підключення додаткових опцій, наприклад, гідромасажу. Про різні види ванн і їх особливості і піде мова в даній статті.

Види ванн за матеріалом виготовлення і форм

ЗМІСТ:
Якими бувають ванни за матеріалом виготовлення
Форми ванн та їх розміри
Системи масажу застосовуються у ваннах

Чавунні ванни - вибір консерваторів

Чавунна ванна 
Цей вид ванн довгий час мав лише одного конкурента і часто вигравав сутичку, але і сьогодні, незважаючи на появу гідних супротивників не втрачає своїх позицій. І це при тому, що різноманітністю форм даний вид не відрізняється, на ринку представлені тільки овальні і прямокутні. Але вони надійні, довговічні, мають низьку теплопровідність, температура води в них знижується на 5-10°с за годину, що перетворює прийняття ванни в них досить комфортний процес. Але за цим показником вони поступаються лідерство тільки керамічним ванн. Серед позитивних характеристик чавунної ванни споживачі виділяють їх «не гучність», тобто процес набору води відбувається досить тихо, на відміну від сталевих, а також внутрішню міцність

Але, вага у цій ванни досить великий, в залежності від розмірів становить від 100 до 150 кг, що значно ускладнює її транспортування і установку. Слід правильно підбирати засоби склади, виключити використання абразивів, але найголовніше – при купівлі звертати увагу на якість емалевого покриття. На ньому повинні бути виключена наявність будь-яких патьоків, шорсткостей, а тим більше – сколів. Якщо ж відколи, подряпини з'явилися в процесі експлуатації, то відновити цілісність покриття, хоч і складно, але можливо.

Слід зазначити, що в сучасних чавунних ваннах замість емалі використовується більш еластичне полімерне покриття, їх форма набула більш ергономічні форми, а ціна є однієї з найбільш доступних серед інших виробів з аналогічної групи товарів.

Сталеві ванни - розумний компроміс

Сталева ванна 
Будучи тривалий час альтернативою чавунних ванн, сталеві, за звичкою, порівнюють з ними, хоча, за експлуатаційними характеристиками, вони ближче до акриловим. Мають невелику вагу, в межах 30-40 кг, пристойний термін служби, досягає 25-30 років і невисоку ціну. Володіють високою теплопровідністю і «гучністю». Щоправда ці недоліки можна виправити правильним монтажем: слід використовувати принцип закритого простору під ванною, яке додатково заповнюється пінопластом, мінеральною ватою або задувається монтажною піною. Крім того, із-за невеликої ваги, слід подбати про те, щоб ванна була надійно закріплена.

Сучасні сталеві ванни мають не лише традиційну прямокутну форму, для ванної кімнати можна вибрати вироби з круглою, кутовий, овальної форми. Крім того, вони можуть комплектуватися додатковими опціями, що підвищують комфортність їх використання: поручнями, підлокітниками і навіть гідромасажем. В якості покриття сучасних ванн із сталі може використовуватися емаль (все рідше) або полімерні покриття.

Акрилова ванна – вибір енергійного людини

Акрилова ваннна 
Після появи на ринку, акрилові ванни стрімко стали завойовувати популярність завдяки оптимальній ціні, високим експлуатаційним характеристикам, різноманітності форм, розмірів, а також кольоровим розмаїттям. Всі види акрилових ванн мають невелику вагу, всього 15-20 кг, монтаж їх не представляє особливої складності, але щоб виріб прослужило гарантійні 7-15 років, його слід правильно вибрати і згодом дотримувати деякі правила експлуатації.

Акрилові ванни виготовляються за двома технологіями:
перший варіант – на скловолоконний каркас, який виступає в якості армуючого каркаса заливається «панцир» з акрилового полімеру;
другий варіант передбачає використання двошарового екструдованого листового матеріалу.
Позитивні характеристики цих ванн значно превалюють над негативними, що допомагає їм утримувати перші позиції в продажах. Вони мають невисоку теплопровідність, безшумні, відрізняються гарним естетичним зовнішнім виглядом, для підтримки якого не потрібно багато часу. При появі подряпин або інших пошкоджень, піддаються реставраційних робіт, які можна виконати своїми руками. Наприклад, надати первісний глянець можна за допомогою спеціальної поліролі для акрилових ванн.

Але, слід ретельно підбирати засоби для догляду, так як поверхня чутлива до багатьох видів хімічних складів. Не допускається ставити в ванну тазики, в тому числі і пластмасові, втім, для сучасної людини, власника пральної машини-автомат, в цьому немає й особливої потреби. Дуже чутлива поверхня акрилової ванни до високих температур, завжди слід пам'ятати, що плавиться акрил всього за 160°C, тому дуже гаряча температура води під забороною, так як це призведе до деформації виробу. Слід також відзначити високу механічну крихкість матеріалу.

Ванни з кварилу – вибір обізнаних

Кварилова ванна 
Кварилові або куарилові ванни виготовляються із сучасного інноваційного матеріалу, суміші практичного акрилу і міцного кварцу. Це забезпечує їх високі експлуатаційні та естетичні характеристики. Вони ударостійкі, безшумні, добре тримають температуру води, гігієнічні, можуть мати найрізноманітніші форми. З-за наявності в складі матеріалу кварцового піску, вони важче акрилових, але значно легше чавунних. Однак акрилова складова не дозволяє наливати в неї воду високої температури, так як навіть таку досить масивну конструкцію можна деформувати.

Кварилові ванни виготовляються способом лиття, форма якого може бути найрізноманітнішою як по вигляду, так і за розміром, в тому числі і по глибині. А враховуючи, що середня товщина стінок при цьому складає близько 1 см, при монтажі не можна використовувати каркас. Основна колірна гамма – це кольори пастельних тонів, але бувають винятки, наприклад, ванни у чорному, бордовому, зеленому і іншому виконанні.

Головна відмітна особливість кварилових ванн, крім їх зовнішнього вигляду та виробників та характеристик – це функціональність. У багатьох моделях, крім вбудованого гідромасажу, аеромасажу, наявності підлокітників і підголівників, може бути вбудовано радіо чи інші високотехнологічні опції.

Догляд за такими ваннами досить простий і зводиться до регулярного обполіскування і періодичній обробці дезінфікуючими засобами, але без абразивів в їх складі. Власникам акрилових ванн слід бути дуже обережними з фарбувальними речовинами, які забарвлюють поверхню і практично не піддаються виведенню.


Керамічні, кам'яні ванни – вибір естетів

Керамічна ванна 
Матеріал, з якого виготовляють керамічні ванни гарантує хорошу здатність утримувати тепло, безшумність, такі вироби не іржавіють, не схильні до механічних пошкоджень, довговічні, але відрізняються високою ціною, більшою вагою, крихкістю, особливо обережно слід проводити транспортування і монтаж. Тому – це, найчастіше, ексклюзивні вироби, які можуть виготовлятися на замовлення, під конкретний інтер'єр.

Для виготовлення ванн може використовуватися як натуральний камінь, наприклад, мармур, так і штучний. Вироби з останнього є деякою різновидом керамічних ванн і володіють схожими експлуатаційними характеристиками.

Штучний камінь, який використовується для виробництва ванн, має склад з глини і різних видів кам'яної крихти з кварцу і/або граніту, а також барвників, які допомагають надати практично будь-який колір виробу. По фактурі матеріал дуже схожий на природний, але значно легше його по вазі.

Вироби з штучного каменю також відносяться до класу ексклюзивних, а їх вартість дуже висока. Тому їх встановлюють у інтер'єрах ванних кімнат заміських котеджів, для інтер'єрів яких дизайнери спеціально розробляли авторські проекти.



При відновленні емалі ванн рідким акрилом та епоксидними емалями висихання матеріалу відбувається при кімнатних температурах. Таким чином не має потреби переміщати ванну в інше місце чи розбивати обмурування ванни. Товщина акрилового покриття при реставрації дозволяє приховати всі попередні ізяни ванни тобто зколи, тріщини, вибоїни, потертості дна та перекоси які виникли при установці ванни.

Замовити реставрацію ванн можна в таких регіонах України: Тернопіль , Черновцы , Рівне , Іванно-Франківськ Полтава, Кременчук, Херсон, Житомир, Київ, Чернігів, Одеса, Донецьк, Маріуполь, Хмельницький, Миколаїв, Кривий Ріг, Харків, Львів, Луцьк, Дніпро, Суми, Кропивницький, Запоріжжя, Черкаси, Луганськ, Вінниця, Ужгород, Кам'янець-Подільський

Дата:24-08-2017, 00:29
Переглядів: 2 139